Skalahus – Småhus

Fra skoleåret 2024/2025 blir det kun tilgjengelig som et «selvdrevet» opplegg på den enkelt skole.

Dette er en praktisk annerledesdag med hovedfokus på praktisk bygging iblandet litt mattematikk, estetikk, kreativitet og håndlag.
Forberedelser – rammer
- Bestilling av hus; kontakt Ringerike fengsel v/Arne Løyte arne.loyte@kriminalomsorg.no
- Bergen 5 elever pr. huskasse.
- Lån av verktøykasser; kontakt kai@gjennestadvgs.no

Forberedelser – praktisk
- Pulter (oftest 4 og 4) settes sammen til arbeidsbord og dekkes med gråpapir.
- Elevene deles i grupper med 5 elever i hver gruppe.
- Det er en stor fordel om elever og lærere er forberedt ved å ha sett filmen og jobbet litt med planlegging av prosjektet.

Gjennomføring
- Dag 1 – oppstart med felles samling der Skalahusfilmen vises og det blir gitt litt praktisk info.
- Deretter går en til klasserommen og starter bygging.
- Dag 2 – lær om de ulike yrkesfagene på basevestfold.no
- Deretter fortsetter byggingen som på slutten av dagen kan gi tilsvarende resultater som vist på bildene og filmen.
Utdanningssteder


Ved Færder videregående skole er vi nært knyttet opp mot bygg- og anleggsbransjen. De vanligste yrkene du kan kvalifisere deg for innen bygg- og anleggsteknikk er tømrer, betongfagarbeider, murer, stillasarbeider, rørlegger, ventilasjons – og blikkenslager, tak – og membrantekker og maler.
Gjennestad videregående skole ligger i Stokke i Sandefjord kommune. Vi er en kristen internatskolen med elever fra hele landet. Her kan du altså søke selv om du bor i et annet fylke. På Gjennestad kan du velge mellom anleggsgartner og tømrer etter Vg1 bygg og anleggsteknikk.


Re videregående skole ligger i Ramnes i Tønsberg kommune, og har ca. 780 elever og 134 ansatte. Vi har opplæringstilbud innen idrettsfag, helse- og oppvekstfag, bygg- og anleggsteknikk og studiespesialisering. Toppidrett kan kombineres med alle utdanningsprogrammene.


Som elev ved bygg- og anleggsteknikk jobber du med virkelighetsnære oppgaver og forberedes til et yrke innenfor bygg- og anleggsnæringen.

Opplæringskontor


Vi trenger dyktige fagarbeidere!
Bygg- og Anleggsnæringen trenger godt kvalifiserte fagarbeidere for å kunne utføre fremtidige byggeoppdrag på en tilfredsstilende måte.
Bedriftene er derfor opptatt av å gi dagens lærlinger så god opplæring som mulig. Klarer vi å sikre at opplæringsårene preges av kvalitet og gjennomtenkte løsninger vil resultatet være godt kvalifiserte fagarbeidere på sikt.
Vi er derfor opptatt av å nyttiggjøre oss all den fagkunnskap og medmenneskelighet som Bygg- og Anleggsnæringen representerer. Dette betyr at hele bedriften er opptatt av å ta vare på lærlingen. Bedriftsledelse, anleggsledelse og fagarbeidere har alle et ansvar for at det skapes et godt opplæringsmiljø på bygg- og anleggsplassen.
Vi i OKAB BVT jobber aktivt for både lærlinger og lærebedrifter. I løpet av et år deltar vi på flere yrkesmesser, skolebesøk og andre arrangementer.





Opplæringskontoret for tømrerfaget i Vestfold (OKT Vestfold) gir ungdommen muligheten til å få en solid og faglig utdanning innen tømreryrket. Kontoret tilbyr læreplasser i bedrifter som en godkjente for opplæring faget, og sørger for at lærlingene får den nødvendige veiledningen og oppfølgingen. Man får muligheten til å delta på ulike kurs og opplæringstiltak gjennom OKT Vestfold som vil bidra til å utvikle dine ferdigheter i faget. Man får god støtte gjennom læretiden og ikke minst frem mot svenneprøven.


Rørentreprenørene Norge – Vestfold ivaretar medlemmenes interesser i regionen. I tillegg til at din bedrift får tilgang på vår medlemservice, er lokal nettverksbygging og påvirkning gode grunner til å melde seg inn hos oss. Lokal næringspolitikk, rammebetingelser og utdanning er noe av det avdelingen jobber med. Avdelingen har også opplæringskontor for rørleggerlærlinger.


SOA (Senter for Opplæring i Anleggsgartnerfaget) har medlemsbedrifter i privat og offentlig sektor. Fagkonsulenter fra SOA følger opp lærlinger og kvalitetssikrer opplæringen ute i lærebedriftene. Vi formidler lærlinger/lærekandidater til våre medlemsbedrifter, tegner lærekontrakter/opplæringskontrakter og hjelper bedriften og lærling/lærekandidat i gang med opplæringen.



Faget og trelast og limtrefaget er de største faga våre av de 6 faga vi har lærlinger i. Vi jobber for at alle som ønsker læreplass og fagopplæring i vår bransje skal få læreplass, en god læretid og god opplæring på vei til sikker jobb i bransjen, eller som grunnlag for videre utdanning.

Partnere



