Overflateteknikk
Når Vg2 overflateteknikk er fullført
Da kan du bli læring og få fagbrev innen:
– Industrimalerfaget
– Maler- og overflateteknikkfaget
Den gode løsning med ute- og innearbeid
Dette er faget for deg som liker å legge siste pynt på huset. Valg av farge og fargekombinasjoner setter virkelig individuelt preg på rom, tak og vegger. Dette toppes med å jobbe ute når det er fint vær og jobbe inne når det er vått og kaldt, så får vi det beste til alle årstider.
Vakre rom
For en som jobber med overflateteknikk er nøyaktighet viktig. Veien til det gode sluttresultat ligger i grunnarbeidet med sparkling, pussing og grunning. Da har du grunnlag til å skape de vakre rom med den gode atmosfæren ved bruk av maling, tapet og ulike typer av dekor. Du er med på å oppfylle folks drømmer.
Du hjelper også med å skape gode funksjonelle rom når du legger gulvbelegg i våtrom, ganger og korridorer slik at det blir en slitesterk overflate som letter arbeid med renhold.
Arbeidsteknikker
Du skal lære hvordan du ved ulike påføringsmetoder skaper ulike uttrykk på vegg, tak og annen innredning i rommet. Vi jobber mye med pensel og rulle, men svamp og sprøytemaling er også teknikker du skal bli kjent med og lære å bruke.

Et fag for fremtiden
Du blir en del av et fagmiljø som jobber aktivt og kreativt for å skape den gode atmosfæren i det private hjem og i større bygg der mennesker jobber og oppholder seg. Faget jobber aktivt med å finne miljømessig god maling, limtype og belegg som møter dagens og morgendagens krav til utslipp og bærekraft. Du vil være viktig i utviklingen av nye løsninger for overflatebehandling av store fasader og andre steder som er krevende med tanke på tilgjengelighet og HMS.
Utdanningssteder


Ved Færder videregående skole er vi nært knyttet opp mot bygg- og anleggsbransjen. De vanligste yrkene du kan kvalifisere deg for innen bygg- og anleggsteknikk er tømrer, betongfagarbeider, murer, stillasarbeider, rørlegger, ventilasjons – og blikkenslager, tak – og membrantekker og maler.
Opplæringskontor

