Betong og mur
Når Vg2 Betong og mur er fullført
Da kan du bli læring og få fagbrev innen:
– Betongfaget
– Murer- og flisleggerfaget
Fag med lange tradisjoner og varierte oppgaver
Velger du å bli fagarbeider innen betong og mur blir du del av en tradisjonsrik kultur med svært varierte oppgaver. Du bygger alt fra store broer som trygt frakter deg over vann og daler til flotte peiser med stort fokus på vakkert utseende.
Betongarbeid
Du er med på å bygge solide konstruksjoner som skal stå i mange år. Broer som tåler regn, salt, brøyting og masse trafikk. Støpte vegger og tak til små hus, store hus og andre byggverk. Først bygger du en forskaling, så lager du et nettverk av jern for så å fylle med flytende betong. Noen dager senere er betongen hard og forskalingen kan fjernes og konstruksjonen vil leve i mange år.
Mur- og flisarbeid
Du vil arbeide med mange ulike arbeidsoppgaver som å sette opp grunnmur til hus, bygge pipe til peisen og legge fliser på gulvet. Det er stor variasjon i materialene vi bruker og hvilke festemidler som passer for ulike materialer og bruksområder. Fliser på bad, i gangen og foajeen på et hotel stiler stor krav til nøyaktighet og estetisk forståelse. Du blir med på å gjøre det vakkert i hjemmet til folk.

Et fag for fremtiden
Du blir en del av et fagmiljø som aktivt jobber for å finne de beste, peneste, raskeste løsningene for de jobbene som skal gjøres. I den utviklingen har vi fokus på miljøriktige- og bærekraftige løsninger. Du vil også arbeide med restaurering av gamle bygg, der datidens materialer og løsninger skal brukes for å ivareta byggets historiske verdi. Vi har en stor kulturarv å ta vare på.
Utdanningssteder


Ved Færder videregående skole er vi nært knyttet opp mot bygg- og anleggsbransjen. De vanligste yrkene du kan kvalifisere deg for innen bygg- og anleggsteknikk er tømrer, betongfagarbeider, murer, stillasarbeider, rørlegger, ventilasjons – og blikkenslager, tak – og membrantekker og maler.
Opplæringskontor


Vi trenger dyktige fagarbeidere!
Bygg- og Anleggsnæringen trenger godt kvalifiserte fagarbeidere for å kunne utføre fremtidige byggeoppdrag på en tilfredsstilende måte.
Bedriftene er derfor opptatt av å gi dagens lærlinger så god opplæring som mulig. Klarer vi å sikre at opplæringsårene preges av kvalitet og gjennomtenkte løsninger vil resultatet være godt kvalifiserte fagarbeidere på sikt.
Vi er derfor opptatt av å nyttiggjøre oss all den fagkunnskap og medmenneskelighet som Bygg- og Anleggsnæringen representerer. Dette betyr at hele bedriften er opptatt av å ta vare på lærlingen. Bedriftsledelse, anleggsledelse og fagarbeidere har alle et ansvar for at det skapes et godt opplæringsmiljø på bygg- og anleggsplassen.

OKH Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold
Boren 6, 3170 Sem
Telefon 90 09 50 35
